galerie Cascada de la Piatra Moale

Cascada de la Piatra Moale este situată în partea de vest a Munţilor Aninei, pe Valea Ciclovei, la cca. 490 m altit.

Este accesibilă cel mai uşor având drept reper copacul uriaş numit Gorunul cu Icoană (540 m altit.), de pe aceeaşi vale a Ciclovei. Chiar de aici pleacă o potecă ce iese în câteva minute la superba cascadă.

Fig. 1 – Vedere frontală a cascadei (Iosif Chiran – Speo-Caraş Oraviţa)

Apele râului se aruncă de la 10-12 m înălţime pe un pat de tuf calcaros, trebuie însă ştiut că vara târziu şi toamna, apele Ciclovei în acest sector seacă, deci pentru admirarea cascadei se recomandă anotimpurile de primăvară sau toamnă.

Fig. 2 – Cascada de la Piatra Moale – vedere laterală (Iosif Chiran – Speo-Caraş Oraviţa)

7 comentarii

  1. Salut ! Poti sa-mi dai si mie coord. GPS ale Vf. Simion, eventual un track cu traseul catre cascada Piatra moale, Cruce, etc. ? In zona cresc plante din flora spontana, foarte interesante. Raspunde-mi pe privat. Multumesc !

  2. Hello ! Am reusit sa localizez Gorunul cu Icoana. Pe mica schita apare: spre dreapta cu banda galbena marcat Fantana lui Avram, inapoi cu cerc albastru Ciclovina ( drumul pe care am venit) si marcaj dublu cerc albastru/banda galbena spre Poiana.
    Unde anume se ascunde cascada ?? Am descoperit ca valea este inselatoare, cursul de apa apare, dispare ..reapare si traseul are zone salbaticite care te fac uneori sa te razgandesti ….

  3. Pentru a ajunge la Cascada de la Piatra Moale, de la Gorunul cu Icoană avem două posibilităţi: fie urmăm o potecă sălbăticită ce pleacă de lângă gorun şi ne scoate la cascadă peste câteva minute, fie, câteva zeci de metri mai jos de gorun, părăsim drumul spre dreapta şi coborâm cu atenţie în albia Ciclovei căutând cascada. De reţinut, că vara şi toamna târziu cascada nu are apă. Este deci necesară vizitarea sa undeva până în luna iunie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s