Contact

Pentru sugestii şi recomandări puteţi lăsa un mesaj aici:

banatulmontan@yahoo.com

9 comentarii

  1. salut vasile, a fost o surpriza placuta pentru mine cand am accesat siteul, as dori niste informatii in legatura cu lacul marghitas (acces, loc de capare, drumul pe ecartamentul de cale ferata)
    multumesc anticipat , tavi

  2. Salutare Tavi,
    Cum intri în Anina dinspre Reşiţa, în stânga, lângă o bisericuţă de lemn ai indicator „spre Mărghitaş”. Drum de beton vreo 2 km până treci de Oraşul Nou, apoi mai vreo doi drum de pământ, dar în stare bună, merge şi cu maşină mică. Înainte de Mărghitaş drumul se bifurcă: în stânga e fostul Hotel Mărghitaş (azi o pensiune muribundă) şi ruinele a două căsuţe. La dreapta drumul coboară spre Lacul Mărghitaş. Pe malul stâng al lacului e Pens. Erika, a unui italian. Ăsta a împrejmuit o parte a poienii, sabotând astfel turismul local şi implicit pe cel cu pensiunea de sus. Astfel, accesul la lac e dificil. Din faţa intrării în împrejmuire, faci stânga pe lângă gard câteva zeci de metri, până la un pod peste râu, dar nu-l traversezi, ci mergi spre amonte pe malul stâng al Buhuiului printre râu şi împrejmuire până la barajul Lacului Mărghitaş. Traversezi stăvilarul lacului pe malul drept şi gata. Dar mie nu prea mi s-a părut a fi loc ca lumea de campare acolo.
    Poţi campa sus, oriunde lângă Pens. Mărghitaş, e spaţiu suficient. Pentru apă potabilă poţi vb. cu cei de la pensiune : în spatele pensiunii sunt niste recipiente uriaşe, de unde se alimentează şi ei, să te lase să bei de acolo. Cazarea la pensiune era 50 de lei, dar fără apă caldă. Din faţa Pens. Mărghitaş pleacă drumul spre Cheile Buhuiului (aval) şi Cheile Caraşului, trasat pe fostul terasament al căii ferate care urmăreşte mereu firul văii Buhui.
    Ştiu detaliile astea pentru că am fost recent de două ori.
    Dacă te mai interesează altceva şi ştiu, spune-mi.
    Ciao.

  3. Buna ziua! o intrebare …cateva locuri de campare amenajate imi puteti recomanda si un nr. de telefon? Multumesc

  4. Hello, the info on your website is very interesting. I would like to have some information over walking in this beautiful area. Do you have a guide in English? Thank you in advance.

Lasă un comentariu